DERMAPLANING IN ALKMAAR

DERMAPLANING

Ben jij opzoek naar een behandeling die direct resultaat biedt en de doffe huid weer laat stralen? Dermaplaning is het antwoord! Dermaplaning is een populaire behandeling die overgewaaid is vanuit Amerika, waar het inmiddels een begrip is geworden. Met deze populaire behandeling verwijderen we dode huidcellen, donshaartjes én kunnen werkstoffen tot wel 60% beter opgenomen worden!

 • Verwijderen van donshaartjes
 • Direct een gezonde glow
 • Verwijderen van dode huidcellen en opgehoopt vuil
 • Perfect te combineren met andere huidbehandelingen
 • Werkzame stoffen kunnen tot wel 60% beter opgenomen worden
 • Geschikt voor bijna alle huidtypen

WAT IS DERMAPLANING?

Iedere 28 dagen vernieuwd onze huid zich volledig. In deze tijd worden nieuwe cellen aangemaakt en schuiven zich in deze tijd langzaam op tot ze uiteindelijk veranderen in dode huidcellen. Dode huidcellen verlaten na deze tijd de huid, maar er blijven er ook een hoop op de huid achter. Dit resulteert in een verhoornde huid, waarbij dode huidcellen zich opstapelen en de huid er dof en vaal uit kan zien. Ook kunnen er meer onzuiverheden ontstaan als er te veel dode huidcellen worden opgehoopt.

Dermaplaning is een behandeling die wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Met het mesje verwijderen we pijnloos en zonder druk de dode huidcellen, opgehoopt vuil en donshaartjes van de huid. Het resultaat is een zijdezachte, schone en gladde huid met direct resultaat. De huid is opgehelderd en ziet direct een mooie glow. De behandeling is veilig en voor alle huidtypen. Na de behandeling zien we direct resultaat zonder hersteltijd.

DE BEHANDELING

De behandeling
Dermaplaning is een behandeling die wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Met het mesje verwijderen we pijnloos en zonder druk de dode huidcellen, opgehoopt vuil en donshaartjes van de huid. Het resultaat is een zijdezachte, schone en gladde huid met direct resultaat. De huid is opgehelderd en ziet direct een mooie glow. De behandeling is veilig en voor alle huidtypen. Na de behandeling zien we direct resultaat zonder hersteltijd.

 

 • Minimaal 2 weken voor de behandeling mag er geen zelfbruiner aan worden gebracht.

 • Botox en/of filler behandelingen mogen maximaal tot 2 weken voor de dermaplaning behandeling uitgevoerd worden.

 • Chemische peelings mogen uiterlijk tot 2 weken voor de dermaplaning behandeling uitgevoerd worden.

 • Bij klachten als koorts, griep of algehele malaise behandelen wij de huid op de dag van de klachten niet.
 • Scrubben en pulken dient vermijden te worden, dit kan leiden tot littekenvorming.

 • Belangrijk is een hoge SPF-bescherming te gebruiken zoals de Image Skincare Prevention+ alsook de ondersteunende Image Skincare producten om de huid te beschermen en te verzorgen.

 • Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met een SPF. Doe dit minimaal 14 dagen na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. U kunt eventueel ook een hoed dragen ter bescherming. Zorgvuldigheid met het gebruiken van zonbescherming adviseren wij het hele jaar door dagelijks te doen.

 • U kunt uw eigen door ons geadviseerde huidverbeteringsproducten weer gaan gebruiken na de behandeling.

Na de behandeling zien we direct een mooie glow en verhelderende teint. De huid voelt zacht, schoon en glad. Om het resultaat van de dermaplaning te behouden raden we aan om de behandeling iedere 4 tot 6 weken te herhalen.

FAQ DERMAPLANING

Je krijgt geen donkere haren terug na een dermaplaning behandeling. Omdat we alleen de haartjes aan de oppervlakte van de huid verwijderen, wordt er in het haarzakje niets getriggerd. Het haartje zal dus altijd weer verder groeien met dezelfde kleur en dikte. Ook groeien de haren niet sneller terug na een dermaplaning behandeling.

Je krijgt geen dikkere haren terug na een dermaplaning behandeling. Omdat we alleen de haartjes aan de oppervlakte van de huid verwijderen, wordt er in het haarzakje niets getriggerd. Het haartje zal dus altijd weer verder groeien met dezelfde kleur en dikte. Ook groeien de haren niet sneller terug na een dermaplaning behandeling.

Een dermaplaning behandeling is volledig pijnloos! We schrapen als het ware met een chirurgisch mesje over de huid en hier voel je gelukkig helemaal niets van. Hierdoor heb je na de behandeling ook geen last van enige hersteltijd.

De donshaartjes blijven gemiddeld 4 weken weg. Na 26 tot 28 dagen is de huid weer volledig vernieuwd en kunnen nieuwe dode huidcellen zich weer opstapelen. De glow na een dermaplaning behandeling blijft gemiddeld 3 tot 4 weken zichtbaar.

Dermaplaning mag bij iedereen uitgevoerd worden met uitzondering van (actieve) acne. Wij behandelen de huid niet bij de volgende contra-indicaties:

 • Actieve herpesinfectie
 • Allergie voor chirurgisch staal
 • Chemokuren en/of bestraling
 • Tijdens medicatiegebruik zoals hormoonzalven, vitamine A medicijn (tretinoine), roaccutane of anti-biotica
 • Actieve acne
 • (Zon)verbrande huid in het te behandelen gebied