BINDWEEFSELMASSAGE IN ALKMAAR

BINDWEEFSELMASSAGE

Een bindweefselmassage is een speciale massage techniek waarbij we de aanmaak van collageen en elastine triggeren. De doorbloeding komt bij deze massagetechniek sterk op gang waarbij voedingstoffen in de huid beter worden opgenomen en afvalstoffen worden afgevoerd. In kuurverband geeft bindweefselmassage de beste resultaten. Hierbij kun je denken aan 10 tot 15 keer en gemiddeld 1 a 2 keer per week. De bindweefselmassage kan tevens aan iedere facial toegevoegd worden.

WAT IS EEN BINDWEEFSELMASSAGE?

Bindweefsel (fascia) is een groot weefsel die in het gehele lichaam voorkomt. Bindweefsel zit van nature vol met collageen en elastine. Naar mate we ouder worden wordt de aanmaak van collageen en elastine in een langzamer tempo aangemaakt. Gemiddeld wordt er vanaf ons 25ste levensjaar zelfs 1% collageen per jaar afgebroken. Vanaf dit jaar zien we vaak al de allereerste symptomen van beginnende huidveroudering. Naar mate de tijd vordert gaat de rek eruit en wordt de huid minder vol, met als gevolg: rimpels. Om dat collageen en elastine zo lang mogelijk in een snel tempo en zonder afbraak aan te houden is het belangrijk om dit proces te stimuleren.

Omdat gezond bindweefsel vol zit met collageen en elastine willen we de focus met een bindweefselmassage in het gezicht op het onderhuids bindweefsel leggen. In het bindweefsel vindt ook de aanmaak van hyaluronzuur plaats. Een lichaamseigenstof die ervoor zorgt dat water in de huid vast gehouden kan worden. Tevens geeft hyaluronzuur volume af aan de huid. Door een bindweefselmassage komen verklevingen los, wordt de doorbloeding gestimuleerd, de aanmaak van hyaluronzuur geactiveerd en worden afvalstoffen afgevoerd.

Een bindweefselmassage is dan ook een erg goede losse behandeling maar nog beter om te combineren met andere behandelingen zoals een vitamine C peeling. Zonder vitamine C kunnen we geen extra collageen aanmaken. Om alles uit jouw bindweefselmassages te halen zullen wij dan ook de aantal behandelingen en thuisverzorging op jouw huid afstemmen.

Bindweefselmassages zetten wij in voor huidverjonging en littekens.

FAQ BINDWEEFSELMASSAGE

Een bindweefselmassage in het gezicht kan gevoelig zijn maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Hoe meer verklevingen er in de huid aanwezig zijn, hoe gevoeliger de behandeling is. Naar mate de kuur vordert en er al meerdere bindweefselmassages uitgevoerd zijn op jouw huid, zal de massage steeds prettiger worden.

Gemiddeld raden wij een kuur aan van ongeveer 10 tot 15 behandelingen in circa. 10 weken. Dit zijn gemiddeld 2 behandelingen per week.