COUPEROSE BEHANDELING ALKMAAR

couperose behandeling Alkmaar

HUIDINIDICATIE - COUPEROSE

Couperose is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode, zichtbare bloedvaatjes op het gezicht. Deze aandoening komt vaak voor bij mensen met een lichte huid en een gevoelig huidtype. De belangrijkste symptomen van couperose zijn rode, verwijde bloedvaatjes die duidelijk zichtbaar zijn op de huid, vooral op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Deze bloedvaten kunnen soms lijken op kleine spinnetjes ‘spinnaevi’. Naast de rode aderen kan couperose gepaard gaan met een gevoel van warmte of prikkeling op de huid.

Couperose wordt vaak veroorzaakt door zwakte of beschadiging van de haarvaatjes onder de huid. Factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van couperose zijn onder meer blootstelling aan zonlicht, temperatuurwisselingen, alcoholgebruik en bepaalde huidaandoeningen zoals rosacea.

COUPEROSE BEHANDELEN

Gelukkig hebben we bij Novèll Skin Clinic verschillende effectieve behandelingen beschikbaar om couperose te verminderen en de huid te verbeteren. Behandelmogelijkheden om couperose te verminderen zijn onder andere:

VERGOEDING DOOR DE ZORGVERZEKERING

In sommige gevallen kan de behandeling gedeclareerd worden door de zorgverzekering, afhankelijk van jouw zorgverzekering en de indicatie. Je kunt de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering bekijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Neem bij vragen contact op met uw zorgverzekeraar.