HUIDVERBETERENDE PEELINGS IN ALKMAAR

HUIDVERBETERENDE PEELINGS

Een peeling zorgt voor een huid vernieuwingsproces. Hierbij wordt er een vloeistof met een zuur aangebracht op de huid om de bovenste lagen van de huid te verwijderen en de vernieuwing van de huid te versnellen.  Er bestaan verschillende zuren, zoals salicylzuur, glycolzuur, amandelzuur en melkzuur die allemaal hun eigen unieke eigenschappen hebben om op specifiek doel te werken. De verschillende zuren, of een combinatie hiervan, stimuleren door het vernieuwingsproces de aanmaak van collageen. Dit is de bouwstof die de huid nodig heeft om stevig te worden en te blijven. Dode huidcellen worden verwijderd waardoor gezonde huidcellen weer de ruimte hebben om door te schuiven. Dit houdt onze huid gezond. Wij bieden een breed scala aan peelings aan waarbij we indicaties als (vroegtijdige) huidveroudering, acne, pigmentvlekken, doffe/grauwe huid en rosacea effectief kunnen behandelen. 

De werking van peelings zijn wetenschappelijk bewezen en verbeteren de huid bij verschillende huidklachten.

Vitamine C peel + microneedling

De vitamine C Facial is een behandeling waarbij celvernieuwing wordt gestimuleerd, dode huidcellen worden verwijderd, de doorlaatbaarheid van de huid wordt vergroot en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Daarnaast bevat deze peeling een hoge dosering antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijk om vrije radicalen, die onze huid aantasten, onschadelijk te maken. De vitamine C peel is een behandeling waarbij we een hoog percentage vitamine C (70%) door middel van microneedling (dermapen 4) in de huid brengen. Door hierna een hoog percentage hyaluronzuur in de huid te brengen, wordt de huid intensief gehydrateerd. Deze behandeling is uitermate geschikt om pigmentvlekken en zonschade tegen te gaan en kan het gehele jaar worden uitgevoerd. Dus óók in de gehele zomerperiode. Na een traject om pigmentvlekken te verminderen, kan het resultaat bijgehouden worden met deze behandeling. Deze behandeling is zonder hersteltijd.

Mela Lightening peel + microneedling

De Mela Lightening peel bevat 3 soorten zeer hoog gedoseerde vitamine C en tranexaminezuur. Wetenschappelijke studies tonen aan dat tranexaminezuur de melaninesynthese vertraagt. Deze hoge dosering aan actieve werkstoffen brengen we met behulp van microneedling (Dermapen4) in de huid. Dit is de meest veilige en effectieve methode om de werkstoffen diep in de huid te sluizen, daar waar de pigmentvorming en aanmaak van nieuwe huidcellen plaatsvindt. 

Wat deze behandeling zo uniek maakt is dat deze ook sterk wordt aangeraden in de zomerperiode. Tijdens zomerperiode is de kans op hyperpigmentatie namelijk aanzienlijk groter. Juist in deze periode is het nog belangrijker om de kans op pigmentvlekken te verkleinen en te voorkomen dat bestaande pigmentvlekken donkerder en/of groter worden. Deze behandeling is zonder hersteltijd. 

Detox Pumpkin peel + microneedling

Deze oppervlakkige (milde) peel kan bij vrijwel iedereen worden toegepast en bevat werkstoffen zoals Vitamine A, gefermenteerde enzymen, salicylzuur, hoge concentratie vitamine C, vitamine E en mineralen die zorgen voor een ware vrije radicale killer.

De behandeling zorgt voor een zachte, maar effectieve vermindering van ongewenste kleurverschillen in de huid, de huidteint wordt egaler en wordt vooral dieper gehydrateerd. Onzuiverheden worden actief aangepakt, de gevoelige huid wordt versterkt door de antioxidanten. Vooral geschikt voor de droge , rode (acne) gevoelige huid. Na de Detox Pumpkin Facial is er geen hersteltijd nodig. 

IMAGE SKINCARE PEELINGS

Image Skincare biedt een breed scala peelings aan. Deze peelings werken oppervlakkig en kennen weinig, tot geen hersteltijd. De Image Skincare peelings zijn een mooie voorbereiding om de huid doorlaatbaar te maken voor diepere peelings maar werken ook doel -en resultaatgericht. De meeste AHA peelings van Image Skincare zijn tevens tijdens de zwangerschap en voor de meest gevoelige huiden geschikt.

Dermaceutic Milk Peel

Bestaat uit een combinatie van 50% glycolzuur, 4% saliycylzuur en 10% melkzuur. Deze peeling werkt uitermate geschikt bij fijne lijntjes en een vale teint. Daarnaast is deze peeling zeer geschikt bij acne. Het reguleert de talgaanmaak en verfijnd de poriën. Deze peeling is geschikt voor alle huidtypen en heeft geen hersteltijd nodig. 

Dermaceutic Mask Peel

Deze peeling bestaat uit een combinatie van 30% glycolzuur en 2% salicylzuur en vermindert de overmatige talgafscheiding en dode huidcellen. Het is de perfecte behandeling om de huid voor te bereiden op intensievere peelings. Deze peeling kan bij ieder huidtype ingezet worden, maar is met name bedoelt voor een vette huid met neiging tot acne. Na deze behandeling hoeft er geen rekening gehouden te worden met een hersteltijd. 

Dermaceutic Crystal Peel

De combinatie van salicylzuur, amandelzuur en citroenzuur verminderd hyperpigmentatie, overtollig talg en ontstekingen en is voor ieder huidtypen geschikt. De huid kan na de behandeling lichte schilfering vertonen.

DE BEHANDELING

 • Ziet de huid er weer gezond uit
 • Toont de huid een gezonde glans
 • Worden ontstekingen en mee-eters vermindert
 • Zijn de poriën verfijnd
 • Is het huideigen collageen gestimuleerd
 • Vale teint
 • Vette huid
 • Huid in (hormonale)disbalans
 • Acne
 • Ontstekingen/mee-eters
 • Fijne lijntjes
 • FAQ PEELING

  • Minimaal 48 uur (in ieder geval zolang de huid warm en rood is) na de behandeling dient u zon, zweten, zware inspanning, hete baden / douches / sauna / sporten en haarkleuring te vermijden.

  • Totdat de huid compleet hersteld is (na een peeling is dit na ongeveer 7 dagen), dient u scrubben te vermijden, dit kan leiden tot littekenvorming.

  De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en warm aanvoelen. Na een peeling is kan er gedurende 3-7dagen schilfering, vervelling en droogheid ontstaan.

  • Belangrijk is een hoge fysische SPF-bescherming te gebruiken alsook de ondersteunende producten om het herstelproces goed te begeleiden.

  Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met een SPF. Doe dit minimaal 14 dagen na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. U kunt eventueel ook een hoed dragen ter bescherming. Zorgvuldigheid met het gebruiken van zonbescherming adviseren wij het hele jaar door dagelijks te doen.

  Je kunt de huidverbeteringsproducten (incl. fruitzuren) weer gaan gebruiken wanneer de huid zijn eerste echte herstel heeft gehad (meestal is dit 3 tot 7 dagen na een peeling). De huid is dan niet meer rood, gezwollen en voelt niet meer warm aan.

  Afhankelijk van de huidindicatie en het aantal behandelingen kunnen peelings acne, acnelittekens, pigmentvlekken, fijne -lijntjes en rimpels verminderen. Een kuur met verschillende peelings zorgt voor een egalere, frisse en strakkere huid.

  • In de meeste gevallen zien we pigmentvlekken en acne 2-4 behandelingen egaler worden.

  • Voor het verminderen van rimpels en fijne lijntjes zijn we na een aantal maanden zichtbaar resultaat. We stimuleren de aanmaak van nieuw collageen en elastine en dit proces heeft tijd nodig.
  • Dit is persoonsafhankelijk en ook afhankelijk wat de indicatie is/was. Bij huidveroudering hebben we te maken met natuurlijke degeneratie, dus is het goed om het resultaat bij te houden. Eenmaal een kuur gedaan, dan kan het eens per 3 tot 6 maanden bijgehouden worden. (Chronische) pigmentaandoeningen zoals melasma blijven altijd gevoelig voor de zon. Ook bij pigmentvlekken geldt dat behandelingen bijgehouden moeten worden voor een blijvend resultaat.
  • 2 weken voorafgaand aan een peeling mag er geen zelfbruiner meer gebruikt worden. 2 weken na een peeling behandeling kun je een zelfbruiner weer gaan gebruiken.
  • Echter raden wij het gebruik van zelfbruiners de gehele kuur af.
  • Bij de volgende contra-indicaties voeren wij geen peelings uit:
  • Actieve herpesinfectie
  • Chemokuren en/of bestraling
  • Tijdens medicatiegebruik zoals hormoonzalven, vitamine A medicijn (tretinoine), roaccutane of anti-biotica
  • Auto-immuun ziekte

  VERGOEDING VOOR PIGMENTVLEKKEN, ROSACEA OF ACNE(LITTEKENS)

  Peelings kunnen, afhankelijk van de huidindicatie, gedeclareerd worden door de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van jouw zorgverzekering. Je kunt de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering bekijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Neem bij vragen contact op met uw zorgverzekeraar of bekijk deze pagina.