PIGMENTVLEKKEN BEHANDELING ALKMAAR

pigmentvlekken behandeling Alkmaar

HUIDINIDICATIE - PIGMENTVLEKKEN

Pigmentvlekken, ook wel bekend als hyperpigmentatie, zijn donkere plekken op de huid die ontstaan door een overproductie van melanine. Melanine is het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid, haar en ogen. Hoewel pigmentvlekken meestal onschadelijk zijn, kunnen ze voor sommige mensen cosmetisch storend zijn.

Er zijn verschillende oorzaken van pigmentvlekken. Blootstelling aan de zon is een van de belangrijkste factoren. De ultraviolette (UV) stralen van de zon stimuleren de melanocyten (huidcellen die melanine produceren) om meer melanine aan te maken, wat resulteert in bruine vlekken op de huid. Andere mogelijke oorzaken zijn hormonale veranderingen, zoals tijdens zwangerschap of menopauze, post-inflammatoire hyperpigmentatie na ontstekingen of verwondingen, genetische aanleg, en het gebruik van bepaalde medicijnen.

PIGMENTVLEKKEN BEHANDELEN

Gelukkig zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden beschikbaar om pigmentvlekken te verminderen of te verwijderen. Een van de meest effectieve behandelingen zijn peelings in combinatie met thuisverzorging. Om iedere vorm van pigment aan te kunnen pakken bij alle huidskleuren werken wij met het Me-line behandeling -en productkuur. Daarnaast hebben wij ook een andere behandelingen om pigment problemen aan te kunnen pakken, zoals microneedling of de Mela Lightening peel. Om pigmentvlekken effectief te kunnen behandelen in thuisverzorging essentieel. Thuisverzorging kunnen het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken voorkomen of aanzienlijk verminderen.

Naast het behandelen van pigmentvlekken is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om verdere pigmentatie te voorkomen. Het dragen van een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF is essentieel, zelfs op bewolkte dagen. Het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon en het dragen van beschermende kleding, zoals een hoed en zonnebril, kan ook helpen om de vorming van pigmentvlekken te verminderen. 

Behandelmogelijkheden van pigmentvlekken zijn onder andere:

VERGOEDING PIGMENTVLEKKEN BEHANDELING

De gehele kuur van pigmentbehandelingen kan gedeclareerd worden door de zorgverzekering, afhankelijk van jouw zorgverzekering en de indicatie. Je kunt de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering bekijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor camouflagetherapie. Neem bij vragen contact op met uw zorgverzekeraar of bekijk deze pagina